Hamburgerdressing

Vilken solig, men blåsig helg vi har haft. Det hade nog varit riktigt varmt om det inte hade varit halv storm ute. Igår hade båda tjejerna dans-repetition inför uppvisningarna, när det var Olivias tur så promenerade vi in till stan men tog bussen hem eftersom vi annars hade haft rak motvind. Till Olivias helgrep idag promenerade vi trots motvind, vi trodde knappt vi skulle hinna fram i tid.

Eftersom solen skiner så grillade vi så klart till middag. Men i dag blev det nå så enkelt och snabbt som hamburgare. Till det gjorde jag en god dressing.

Hamburgerdressing
2 dl crème fraiche
3 msk finhackad lök
1 msk senap
0,5 dl chilisås
0,5-1 dl bostongurka

Hacka löken mycket fint.
Blanda alla ingredienser.
Smaka av med lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Låt dressingen stå och dra i någon timme innan servering.

Den här dressingen blev riktigt god och eftersom jag använde den feta varianten av crème fraiche blev den inte alls nå rinnig utan höll sig kvar på hamburgaren. Tycker man om senap, som jag inte gör, så kan man öka på senapsmängden.

Så här såg det ut när garderobsbygget precis hade börjat.
Nu har vi skjutdörrar på plats också.
Det som återstår är lite finsnickeri och garderobsinredning.

Idag har vi fortsatt röja och städa i våra förråd. Never ending story…. Garderoben i hallen är snart klar (hoppas jag) så då kan vi gömma jackor och andra utekläder bakom stängda dörrar. Ska bli så skönt för då ser det mycket mer städat ut i hallen, dvs ett bra första intryck. Bilder kommer så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *