Bruschetta med tomat och basilika

Idag regnar det och är grått ute och mitt humör är ungefär likadant. Ikväll har Isak sin första fotbollsmatch för säsongen så jag hoppas verkligen att det har slutat regna till dess. Usch så blöta vi blir annars. Jag tror jag ska gå o lägga mig och läsa min nyinköpta bok av mina favoritförfattare – Roslund och Hellström. De har precis släppt den senaste, Två soldater, och mina förväntningar är stora. Deras förra bok, Tre sekunder, är nog den mest spännande bok jag läst, jag kunde knappt lägga ifrån mig den. Har ni inte läst något av dem, så gör det omedelbart.

Till förrätt i torsdags bjöd jag bl.a. på bruschetta med tomat och basilika.

Bruschetta med tomat och basilika
4 skivor lantbröd eller 8 snedskurna skivor baguette
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
4 tomater
0,5 kruka basilika
salt och svartpeppar

Skölj och skär tomaterna i små tärningar. Strimla basilikan och blanda ihop med tomaterna.
Ringla över några droppar av (inte all) olivoljan och smaka av med salt och peppar.
Pensla lite olivolja på brödskivorna.
Grilla dem i övre delen av ugnen i 250°C eller rosta dem gyllenbruna i en stekpanna.
Gnid in ena sidan av det varma brödet med vitlök, genom att skära av toppen på en vitlöksklyfta och dra den fram och tillbaka på brödet.
Fördela tomatblandningen på de nyrostade brödskivorna.
Servera!

Jag serverade bruschettan på en bädd av ruccolasallad eftersom jag tycker ruccola passar så bra ihop med tomater. Jag som älskar dessa smaker älskar så klart det här. Tomat, basilika och lite lite smak av vitlök kan ju inte bli fel.

Ikväll och imorgon ska arbetsgivarna, facket och medlarna träffas för att försöka enas om ett avtal. Det är svårt att planera något när vi inte vet om Leif är hemma hela kommande vecka eller om strejken tar slut och han ska upp till Pajala på jobb. På onsdag ska vi ha arbetskväll pga Isaks fotboll så jag hoppas att Leif är hemma då i alla fall.

En kommentar till “Bruschetta med tomat och basilika”

  1. Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig kväll!
    Kram, Lisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *