I paketet gömde sig…

….goda chokladpraliner från Tinas praliner. God choklad, det är 100% njutning, eller hur?

Några av de bitar vi till slut bestämde oss för

I en by, Alsen, som ligger mitt i Jämtlands skogar finns en liten chokladfabrik med underbart god choklad som görs av en lika underbar kvinna. Hon är trevlig, hjälpsam och givmild. Hennes provsmakar-bord innehåller en massa gott som det bara är att smaka från. Gissa om jag och barnen provsmakade. Eftersom hon var rädd att chili-tryffel var för starkt för barnen gick hon och hämtade de som var smaksatta med blåbär istället.

Provsmakarbordet! Som sen utökades med blåbärstryfflar.

Hon använder inga nötter i sin tillverkning (trots att hon älskar nötter) och det känns väldigt tryggt för oss med nötallergiska barn. Guldstjärna för det! Tänk om fler skulle utesluta nötter.

En bråkdel av sortimentet. Visst är de vackra?

Är ni i Jämtland måste ni ta en sväng till Alsen och Tinas praliner i annat fall får ni försöka få tag i hennes goda choklad på någon butik som säljer dem. De finns lite här och där runt om i Sverige, dock inte i Luleå (snyft!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *