Premiär

I dag har vi ätit jättegod middag hos mina föräldrar för det är ju surströmmingspremiär. Det har ni väl inte missat?

I år provade vi en ny strömming som två stycken i byar norr om Luleå har fiskat och fixat i ordning. Jag såg på Facebook att nån pratade om dessa strömmingar och självklart var vi tvungna att prova. Närproducerat i liten omfattning tycker vi om mer än massproducerat med långväga frakt, eller hur? Vi blev inte besvikna för det var riktigt god och lättrensad strömming. Och vilken tur att vi har 3 burkar kvar.

Bockön surströmming kan vi rekommendera.

Godast är surströmming på en hård tunnbrödmacka med mandelpotatis och hackad lök. Till er som aldrig har smakat surströmming kan jag meddela att det smakar inte som det luktar. Det smakar mest bara salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *