Falsk potatissallad med zucchini

Då är första arbetsveckan efter semestern avklarad och det gick ju bra. Nu är det bara att köra vidare fram till julledigheten 🙂 Men det kommer nog gå bra för det kommer hända mycket spännande i höst. Nu är killarna i väg på hockey (European Trophy) medan vi tjejer är hemma och myser med popcorn, eller jag äter mörk choklad.

Till middag grillade vi en skinkstek och till det hade jag gjort en falsk potatissallad eftersom jag försöker dra ner på kolhydrater.

Falsk potatissallad med zucchini
1 stor zucchini
0,5 purjolök
2-3 msk majonnäs
1,5-2 dl gräddfil eller creme fraiche
0,5 msk fransk senap
1 tsk hackad kapris
salt och peppar


Skär zucchinin i tärningar. Är skalet hårt eller fult kan du skala zucchinin först.
Strimla purjolöken.

Fräs zucchini och purjo i smör, salta och peppra lite, låt de mjukna lite och ta upp och låt de kallna.

Blanda gräddfil eller creme fraiche med majonnäs, senap och kapris.
Blanda sedan ner zucchini och purjo.
Smaka av med salt och peppar.


Inte behöver man sakna potatis när man äter den här falska potatissalladen. Jag älskar zucchini och äter det lite nu och då. Man måste se till att zucchinin har kvar tuggmotstånd så blir det här riktigt bra. Tidigare i somras gjorde jag nå liknande men då kryddade jag med bearnaise, och då förstår ni ju att det här går att variera rätt mycket med kryddningen. Man kanske skulle prova mina favoriter – soltorkade tomater och oliver nån gång. Vad tror ni om det?

I morgon till frukost ska jag baka lchf-limpa som jag har förberett ikväll genom att mala torrostade solroskärnor och sesamfrön. Recept och utlåtande kommer i morgon. Håll tummarna att det blir bra så jag får äta mackor till frukost i morgon 🙂

2 reaktioner till “Falsk potatissallad med zucchini”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *