Köttfärsbiffar med pesto och mozzarella

En dag kvar tills vi har en tonåring i huset 🙂 Den som fyller år får bestämma mat och Olivia har valt kyklingtortilla som jag har tänkt förbereda lite redan i kväll genom att steka kycklingen. Eftersom jag jobbade för mycket förra veckan så tänker jag sluta redan klockan ett i morgon eftersom jag inte fick min tidiga fredag i fredags. Känns skönt att kunna komma hem tidigt och mysa med födelsedagsbarnet.

När jag och Olivia åkte hem från mitt jobb i dag så sken solen så Olivia blev sugen på att äta grillat. Eftersom jag hade planerat köttfärsbiffar så passade det bra att tillaga dem på grillen. Men precis när Leif skulle gå ut och börja grilla blev det alldeles mörkt ute och regnet började ösa ner. Så då gjorde vi en snabb omplanering och stekte biffarna inne i stekpanna istället.

Köttfärsbiffar med pesto och mozzarella
5 hg köttfärs
2 msk pesto
0,5-1 boll mozzarella
salt o peppar


Dela mozzarellan i mindre bitar, blanda sedan ihop med köttfärs och pesto.
Smaka av med salt och peppar.
Forma till biffar och stek några minuter på varje sida.

Barnen åt biffarna med bröd som hamburgare, jag åt dem till blomkålsmos och Leif åt bara sallad till. Jag vill gärna ha lite tjockare biffar som blir lite saftigare men barnen föredrar tunna och eftersom de inte är så förtjusta i hemmagjorda hamburgare/biffar/köttbullar får de sin vilja igenom, så att de åtminstone äter lite. Det blev lite för lite pesto-smak tycker jag som älskar pesto så nästa gång tar jag mer pesto.

Isak och Leif är på fotbollsavslutning som innebär match mellan pojkarna och föräldrarna. Det var två väldigt kaxiga killar som for iväg, vi får väl se vem som är kaxigast när de kommer hem. Nu har Ida valt bok som ska läsas innan hon ska sova så nu är det bästa att jag skyndar mig dit innan hon kommer på att hon inte alls vill sova.

2 reaktioner till “Köttfärsbiffar med pesto och mozzarella”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *