Trött men fint

Nu har vi jul här i vårt hus…..

Nja, men lite adventsfint har vi i alla fall. Jag har inte hunnit pynta klart men några stjärnor och adventsljusstakar hann jag plocka fram innan klockan hann bli för mycket och jag för trött. Efter att ha storstädat 4 sovrum, 3 toaletter, 2 vardagsrum och 1 tvättstuga funderar jag på om vi inte ska flytta till en etta nästa år 🙂 Hall och kök har jag dessutom kvar eftersom vi ska baka lussekatter i morgon kändes det lite onödigt att skura köksgolvet som ändå kommer bli nermjölat i morgon.

Längtar tills imorgon då jag äntligen 
ska få äta nybakade lussekatter igen.

Mitt i allt städande var Leif tvungen att åka och hämta griskött som vi hade beställt och som nu var färdigstyckat. Så då var det bara att börja paketera en halv gris och dra fram köttkvarn för att mala lite fläskfärs. Dessutom hade jag förberett en älgstek som låg i en marinad och skulle kokas klar i dag. När jag stod där med dammsugar’n framdragen, fläskkött i hela köket, älgstek kokandes på spisen, rotsaker som skulle skalas och sås som skulle göras, då funderar jag varför jag inte hade varit så förutseende så att jag hade planerat in hämtmat till middag. Det hade underlättat lite! Fast vi fixade det ju i alla fall, men det hade varit skönt att slippa matlagning i dag. Å andra sidan fick vi en riktigt god fredagsmiddag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *