Korv och rotsaker i ugn

Ida sover och de andra är på hockey, själv sitter jag i soffan och bestämmer över både tv-fjärrkontrollen och datorn. Vilken lyx och vääldigt ovanligt. Sitter med kalendern i högsta hugg och planerar in när jag ska baka till mig själv och när jag ska baka till mina kunder för leverans i god tid före jul. Fast leverans i god tid kan vara svårt att fixa eftersom det är julafton om mindre än 3 veckor. Snart är kalendern full så vill ni beställa bröd för leverans före jul så är det här sista veckan jag tar emot beställningar.

I dag blev den en god och enkel korvmiddag. Efter att ha varit småbarnsförälder i 13 år börjar jag bli en aning less korv, framför allt korv och makaroner som var en favorit tidigare. Så jag tar tacksamt emot nya goda korvrecept, för barnen vill äta korv minst en gång i veckan och jag vill gärna variera korvmiddagarna lite.

Korv och rotsaker i ugn
potatis
morötter
korv


Skala och dela potatis och morötter i mindre bitar.
Häll olja över rotsakerna och salta. 
Stek i 200 grader i ca 20 min (beroende på rotsakernas storlek), tills potatisen har blivit mjuk men inte fått färg.
Skär korven i bitar och lägg in i ugnen på rotsakerna. Stek ca 10 minuter till.

Tidigare åt vi den här maten jätteofta för alla äter den med god aptit, men nu var det faktiskt ett tag sen. Det går lika bra att lägga på förstekta kycklingfilér eller fläskfilé, köttbullar, kryddiga korvar eller annat man är sugen på. Men nu var det en korvmiddag vi skulle ha i dag så då blev det korv. Ni som har följt mig ett tag vet att jag älskar mat som klarar sig själv i ugnen och såna här allt-i-ett-rätter är himla praktiska.

En dag som denna är det svårt att inte prata väder. Vi har drygt 20 minusgrader men ingen snö. Kylan vill jag gärna slippa och byta mot snö. Jag vill ju ha snö nu när det är jultider, det är så mycket lättare att känna riktig julstämning när det är vitt och fint ute nu är det bara kallt. 20 minus är väääldigt kallt i början av vintern, jag har inte varit ute mer än nödvändigt i dag.

Ser ni att det har blivit jul på bloggen? Jag bytte bakgrundsfärg till rött. Vad tycker ni? Blev det fint? Kan ni läsa vad det står? Min färgblinde man tycker inte om svart text på röd bakgrund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *