Efterlängtad macka

Äntligen! Äntligen har jag ätit julens första skinkmacka med hemlagat äppelmos. Åh så gott det var och vad jag har längtat.

Nygriljerad skinka på hårdbrödmacka och äppelmos

…och en kopp te till det. Fredagsmys i jultider!

Jag har hunnit med en hel del idag, men inte allt som jag hade hoppats. Men laxen ligger på gravning, wienernougaten står på kylning, bountybollarna är rullade och väntar på att doppas i choklad, fikonmarmeladen ska svalna innan den hälls upp på burkar och jag hann även med att baka en mjukpepparkaka enligt receptet som som vi använde till Idas pedagogers present.

Flagad mandel till wienernougaten, bountybollar i väntan på choklad, 
mjukpepparkaka och fikonmarmelad

Men nu är det mys i tv-soffan med jullovslediga barn som gäller resten av kvällen. Undra om man vågar se Svenska hjältegalan på Tv4 eller gråter man alldeles för mycket över alla otroliga historier. Hur ligger ni till i planeringen inför jul? I morgon blir det pepparkaksbak och julgodistillverkning och på söndag blir det mjukkakebak, handling och städning, så det ser bra ut.

2 reaktioner till “Efterlängtad macka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *