Släktmiddag

Nu har gästerna åkt hem, diskmaskinen är fylld och jag tar mig en kopp te i kökets lugn medan snön yr utanför fönstret. Jag ska alldeles strax krypa ner i sängen så jag orkar upp och baka till Isaks hockeymatch i morgon där det ska vara fikaförsäljning.

Till förrätt gjorde jag tre olika röror som jag serverade med olika kex och tacochips så fick man blanda sina egna favoriter. Jag tycker det är ett mysigt och roligt sätt att servera förrätten/drinktilltugget på, istället för att jag ska klicka på röror på kexen innan servering.

Till varmrätt serverades Lingonlax som är en lite annorlunda fiskrätt då kryddorna till såsen, viltfond, lingon och timjan, mer liknar kryddningen till älgkött. Men det är riktigt gott och jag får alltid beröm för den, så nu vet ni vad ni ska bjuda på för lax nästa gång.

Till efterrätt blev det våra hemmagjorda pepparkakor, julgodis och daimkladdkaka med daimgrädde (repris från Olivias kalas).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *