Fredagsräkor

Nu har kvällens fredags-tv-race börjat för barnen. Fredag är verkligen deras, framför allt Idas, favorit-tv-dag, det börjar med Amigo, fortsätter med Wild kids och avslutas med Gladiatorerna.

Vi har precis avslutat dagens middag som blev en räkpasta. Jag tycker att allt med räkor känns lite lyxigare och perfekt fredagsmat eftersom det är lätt att fixa nå gott av räkor med skal. I dag gjorde jag egen fond av skalen. Så enkelt och det blir så gott som bas i t.ex. en pastasås. Har ni något bra fredagsmat-tips? Eller är det taco-fredagar som gäller?

Stekta räkskal ser inte så aptitligt ut men är början på en god fond.

Och den goda fonden blir sedan en ännu godare pastasås.

Nu ska jag stänga ner datorn och sätta mig och slumra mysa i soffan med barnen. Ha en bra fredagkväll så hörs vi i morgon mellan alla sportevenemang – skidskytte och alpint på tv och två hockeymatcher i ishallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *