American pancakes (med fil)

Vilket väder vi har haft hela påsken. Underbart! Även i dag är det strålande sol från klarblå himmel så man längtar ut till isen (eller backen i Idas fall), men dagen kommer jag nog tillbringa i köket med att börja tömma några skåp inför vår stundande köksrenovering. En köksrenovering som kommer ta sin lilla tid för det ska göras om från golv till tak. Golvvärme ska in, nytt golv ska läggas, ytterväggen ska tilläggsisoleras, taket ska bytas, lampor ska planeras, köksinredning ska planeras, köpas och monteras, vitvaror och maskiner ska utvärderas och köpas, väggar ska målas, tapetseras och kaklas och ny köksmöbel ska köpas. Många beslut som måste tas! Gissa om jag längtar tills det är klart?! Ni kommer få hänga med under dessa månader med beslutsvånda och byggkaos.

Olivia var sugen på american pancakes för nån dag sedan och fixade då allt själv, letade recept, gjorde smet, stekte pannkakor, diskade och självklart bjöd hon oss andra också. Tusen tack!

American pancakes (med fil)
1 ägg
2,5 dl fil
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk smält smör
smör till stekning
Traditionella tillbehör:
lönnsirap
färska bär eller frysta tinade

Vispa ihop ägg och fil, tillsätt mjöl, bakpulver, salt och smält smör under omrörning till en slät smet.
Smält lite smör i en stekpanna och klicka ut smet till cirka tre pannkakor åt gången. Eller använd en plättlagg för småplättar.
Stek dem gyllenbruna på båda sidor och servera med bär, lönnsirap och eventuellt lite extra smör eller med ”vanliga” tillbehör som du har till svenska pannkakor/plättar.

Jag föredrar ju vanliga svenska pannkakor/plättar men Olivia lyckades faktiskt riktigt bra med dessa trots att hon inte tyckte det själv. Blev förvånad att hon valde ett recept med fil istället för mjölk eftersom hon inte alls tycker om fil, men nästa gång får hon pröva ett annat recept för att slippa filsmaken (som ingen annan än hon själv kände).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *