Turkiet – Testi Kebab

Solandet och badandet fortsätter för oss här i Turkiet. I dag är det en ”risk-att-bränna-sig-dag” för solen skiner men det blåser så man känner inte när man blir solbränd.

I fjol försökte de flera gånger få oss att äta Testi Kebab till middag, men det blev aldrig för man var tvungen att beställa en dag i förväg och vi ville inte binda oss. Men i går provade vi äntligen denna turkiska specialitet. Det var riktigt gott, men behövde kryddas mer, tyckte både jag och Leif. Tur att de dukade fram extra kryddor, mynta, curry och chilipeppar.

Det var väldigt spektakulärt när de bar in maten på en bricka för grytan stod på ett brinnande fat – läckert! Jag förstår inte hur servitören vågade flytta tallriken med grytan från brickan till bordet. Man han har väl övat några gånger tidigare.

Som tillbehör var det bröd, bulgur och potatis. Bulguren var riktigt god så den åt jag alldeles för mycket av och struntade i potatisen. Grytan som bestod av lammkött, körsbärstomater, paprika och lite annat var godare än den såg ut för den såg riktigt grå och tråkig ut, köttet hade kokat länge och var så mört att det nästan föll isär av sig själv.

Vi beställde för två personer men det var så mycket mat så det hade räckt till hela familjen.

Tur att bulguren var röd som lyste upp tallriken lite grann.

De har roligt bröd här, när det kommer in ser det ut att vara hur mycket som helst men det är bara luft invändigt. Så det är alltså bara ett tunt skal bröd. Är det kanske det som är riktigt pitabröd?!

Stort bröd…
…med bara luft i.

Nu ska vi gå och äta lunch på samma restaurang som vi åt Testi Kebab på igår, ja där vi äter de flesta måltider faktiskt för deras mat är riktigt god. La Tasca heter den och ligger alldeles vid poolen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *