Marinad med svarta vinbär till älgkött

Nu har vi vaknat upp till ännu en solig dag. Så härligt, men tyvärr är det Leifs sista semesterdag. Nästa vecka börjar han jobba igen 🙁 Sitter o väntar på att få komma ut på en promenad och lyssna på min spännande ljudbok. Blir nog en lång promenad idag, vill ju veta vem mördaren är. Måste bara vänta tills Leif kommer hem från ishallen där han sett Isaks första isträning för dagen.

Svarta vinbär och timjan passar bra ihop med älgkött, så självklart provade jag det till en marinad.

Marinad med svarta vinbär till älgkött
1 stor röd chili (spansk peppar)
2 klyftor vitlök
0,5 dl svartvinbärssaft
1 msk soja
2 msk flytande honung
1,5-2 tsk torkad timjan


Finhacka chilin och vitlöken. Blanda ihop med övriga ingredienser i dubbla plastpåsar.
Lägg i älgköttet och låt marinera minst 2 dygn i kylskåpet.
Har ni en hel bit grillar ni på indirekt värme till innertemperaturen ca 65 grader, lite beroende på hur du vill ha ditt kött.

Jag har sagt det förut men säger det igen. Älgkött är INTE för torrt för att grilla, som vissa tycks tro. Vi grillar även de sämre bitarna med utmärkt resultat, hemlighet är, tror jag, lång marinering. Så det gäller att ha lite framförhållning.

Det gick inte så bra under senaste älgjakten så nu är tyvärr älgköttet (nästan) slut. Kommer inte ihåg när jag senast köpte köttfärs på affären men nu måste jag göra det för barnen vill nog inte vänta på tacos till slutet av september. De tycker redan de har fått vänta nog länge. Och jag har varit sugen på grillade fyllda köttfärsbiffar hela sommaren. Ska även köpa en bit högrev för jag är så sugen på en riktig chili. Är det nån som har ett riktigt super-duper-recept på chili så får ni gärna dela med er. Men jag ska nog vänta med att göra en het köttgryta till värsta (bästa) sommarvärmen har gett sig en aning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *