En dag i matens tecken

Det blev ganska sent igår innan alla hade hittat sig en sovplats, täcke och kudde (vi fem och fem gäster), men vi rymdes…och några till skulle vi nog kunna klämma in också. Ännu bättre blir det när gamla tvättstugan är färdigrenoverad med fler sängplatser.

Finns det nå bättre än att äta frukost ute på altanen? Det kunde vi göra i morse! Jag dukade upp allt inne på köksbordet i skydd från solens värmande strålar. Vi hade bl.a. fil, yoghurt, müsli, kaffe, te, o’boy, 3 sorters hårdbröd, 3 sorters mjukbröd, smör, brieost, ost, skinka, ägg, kaviar och egenplockad sallad. Undra hur frukostbuffén ska se ut imorgon?

Efter att tjejerna hade badat ett tag på två olika stränder (kusin Emelie var ju tvungen att prova båda våra stränder) gick vi hem och åt lunch. Jag slängde ihop en ugns-bondomelett med bacon, två sorters korvar och potatis som vi åt tillsammans med sallad och bröd. Perfekt lunchmat när man ska bjuda många…och det ska gå snabbt. Sen blev det kaffe på maten med en havre-russin-kaka.

Och snart är det dags för surströmming innan vi ska iväg på fotbollsmatch…igen. Inte nog med att Isak spelade n-i-o matcher under helgen, nu är det dags igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *