Sambal- och ingefäratorsk

Nu är det för kallt att vara fotbollsmamma! Usch vad kallt det blev att stå ute och heja på Isak i kväll. När vi kom hem blev det raka vägen in i en varm dusch och sen en stor kopp te för att försöka få upp värmen. Bara några timmar tidigare satt vi ute och åt surströmming men så fort solen försvinner känner man att hösten är här.

Den här goda maträtten gjorde jag igår och sen använde jag mig av ViktVäktarnas hjälpmedel för att räkna ut hur många propoints en portion är. Himla smidigt verktyg när man gör egna maträtter och inte följer något av ViktVäktarnas alla recept.

Sambal- och ingefäratorsk 4 portioner (4 propints/port)
600 g torsk, eller annan vit fisk
1 röd paprika
1-2 morötter
2 dl fraiche 8%
1 tsk ingefära, malen
0,5 tsk salt
0,5-1 tsk sambal oelek
0,5 fiskbuljongtärning
1,5 dl lättmjölk


Skär fisken i bitar. Skala och skär morötterna i skivor. Strimla paprikan. 
Vispa ihop fraiche, ingefära, buljong, sambal, salt och mjölk i en kastrull. 
Låt det koka upp tillsammans med morötterna. Koka i ca 5 minuter.
Lägg i fisken i grytan. Koka under lock 5-10 minuter. Lägg i paprikan.
Servera med kokt ris eller bulgur (som då självklart ger fler propoints).


Jag brukar ha svårt att komma på goda torskrätter, oftast blir det lax istället. Men det här blev riktigt gott och jag kommer definitivt göra den igen för Olivia, som säger att hon inte tycker om torsk, åt inte hemma idag och gick därför miste om den goda maten. Måste ju visa henne att torsk kan vara gott. Det är inte lätt att göra alla till lags – Isak tycker inte om lax utan vill ha torsk medan Olivia inte tycker om torsk utan vill ha lax.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *