Min första månad med ViktVäktarna

Godis!
Nu har jag använt mig av ViktVäktarna Online i 4 veckor och det är dags för en utvärdering.
Jag är så nöjd att jag äntligen har hittat min grej.
Utan större ansträngning går jag sakta men säkert ner i vikt i en hälsosam takt.

Många blir avskräckta av att det ska räknas Propoints. Men det är riktigt roligt att väga, mäta och räkna propoints och man får så mycket hjälp av Viktväktarna Online och alla verktyg som finns där. Jag tror dessutom att det är väldigt bra att skriva ner allt man äter annars är det lätt att man tar en macka i väntan på maten, smakar en korvskiva innan man ska steka den, tar en extra ostskiva till mackan osv. Men när man skriver ner allt man äter synliggör man detta onödiga ”dum-ätande”.

Det här är min älskade Checklista där jag skriver in allt jag äter.
Det jag tycker är bäst med ViktVäktarna är att allt är tillåtet att äta. 
Men man kan inte äta allt alltid. Det gäller att prioritera. 
Nästan alltid prioriterar jag hårdbrödmackor istället för en bulle t.ex. Men nu har jag en tuff månad framför mig, en månad full av kalas och frestelser här hemma. Men jag tror att även det kommer gå bra för jag tänker på ett helt annat sätt numera när det gäller mat och godsaker. 

Jag behöver aldrig få dåligt samvete om jag råkar äta ”fel” sak eftersom allt är tillåtet. 
Jag kan äta mina älskade mackor – men med måtta. 
Jag kan äta pasta – men bara nån deciliter. 
Jag kan äta sötsaker – fast det har jag knappt gjort. 

Många förknippar kanske ViktVäktarna med att man ska gå på möten och väga sig inför en massa folk. Men jag har inte varit på ett enda möte utan jag använder mig ViktVäktarna Online på internet där jag hittar alla verktyg och tips jag behöver för att nå önskat resultat.
Frukt och grönsaker kan man äta hur mycket som helst av eftersom det är noll propoints så nu frossar jag i allt gott som finns på frukt&grönt-avdelningen. Jag äter mycket sallad till maten, jag äter frukt till mellanmål och jag skivar en massa olika grönsaker som pålägg till mackorna.

2 reaktioner till “Min första månad med ViktVäktarna”

  1. Kul att du tycker att det funkar och går bra. Det är ju ett jobb man måste utföra i slutändan, bra då om man trivs. Och nyttiga lärdomar för resten av livet såklart.

    Jag har kikat på det själv, just online-delen, men aldrig kommit mig för.
    Hoppas ni får en fin lördag!

    Anna H

  2. Skönt att det funkar! Det är svårt som tusan att hitta något som verkligen funkar för en själv. Nu har jag inte testat just VV men att skriva upp allt man äter är sjukt nyttigt, som du skriver. Man märker hur mycket man bara "råkar" stoppa i sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *