Dags för Serranosallad

Godmorgon denna blåsiga söndag! Fast nu verkar det ha lugnat ner sig lite, vaknade dock av att det ven runt huset och jag var rädd att våra pulkor och spadar skulle blåsa bort. Snart är det dags för lunch och det blir nog en repris från gårdagens middag – Serranosallad.

Det blev lite godsaker igår – det var ju trots allt lördag! Mamma kom över med en ljuvlig lingonmousse som jag åt till efterrätt. Såå god och perfekt framöver till advent och jul. Längtar till vi bakar våra egna pepparkakor då vi även gör små söta änglar, stjärnor och hjärtan som är perfekta att använda till efterrätter, t.ex. pepparkakspannacotta.

Sen gjorde jag lite minttryffel och var tvungen att provsmaka om det nya ”receptet” blev lika gott som fjolårets….och det blev det. En självklarhets på julgodisbordet! Det blir så vackert att rulla tryfflar (eller chokladbollar) i råsocker. Glittrar så fint!

Återkommer senare med lite smarriga recept och vår veckomatsedel – förhoppningsvis – för det var lite dåligt med matinspiration när jag försökte komma på middagar till veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *