Basketkväll

Luleå har i flera år legat i toppen av både damernas och herrarnas basketligor. LF Basket (tidigare Plannja) har flera sm-guld på meritlistan, medan Northland Basket (tidigare Luleå basket) som bäst har några för många finalförluster.

Till årets säsong har vi fått en ny fin arena – Luleå Energi Arena och äntligen finns en restaurang i anslutning till sporthallen. På tiden! I fredags var det dags för mig att uppleva basket live igen, Northland-Telge och vi fick se en hemmavinst. En vinst för favoritlaget gör ju hela upplevelsen så mycket bättre, eller hur?

Vi hade en trevlig helkväll som började med en god buffé i nya restaurangen. Fräsch god mat med stort salladsbord och kött utan sås, älskar när man själv har chansen att välja om man ville ha sås eller inte. Det fanns flera röror och såser att välja bland för de som ville, men som vanligt (nu för tiden) avstår jag sås och tar lite mer grönsaker istället.

Restaurangbufféer kan lätt bli lite sunkiga och tråkiga men inte den här. De får topp-poäng av mig (men det kanske beror på att rostbiffen låg i en balsamvinägersky – mycket mer behövs inte för att imponera på mig #favoritsmaken)

Efterrätten såg riktigt smarrig ut, chokladkaka, glass, maränger och chokladsås. Men jag avstod och tog bara en kopp te. Men som vanligt i restaurangvärlden måste de bli bättre på te-fronten, t.ex ska man inte använda en gammal kaffetermos till tevattnet för då smakar teet bara kaffe.

När vi var mätta och belåtna var det dags att ta plats på läktaren för en dryg timmes basketunderhållning som slutade på bästa sätt med en 19-poängs-vinst för lulelaget Northland.

När matchen var slut var det dags för det nästan bästa på hela kvällen, för då dukades det upp ost och kex i restaurang som alla buffégäster bjöds på. Så istället för att alla rusar hem till sig efter matchen fick man en lugn stund tillsammans för att analysera matchen, prata lite mer eller bara ha en mysig stund innan hemgång.

Tack jobbgänget för en trevlig kväll!

Jag kan verkligen rekommendera en helkväll med basketen om ni vill göra något mer än ”bara” äta. Perfekt julklapp till familjen, jobbet eller kompisgänget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *