Sambalkräm

Förutom en hyfsad lång promenad har det blivit mycket soffhäng med många tekoppar idag. Till middag följde vi trenden med nyårsdagspizza till barnens stora glädje och för mig var det den första pizzan sen i somras. Nu blir det nog ett halvårs uppehåll igen.

Igår gjorde vi en kall sås/kräm med sambal och crème fraiche. Kan inte blir mycket lättare eftersom vi nästan alltid har dessa saker hemma dessutom.

Sambalkräm
1 dl crème fraiche
1 tsk sambarl oelek
örtsalt

Rör ihop crème fraiche och sambarl oelek.
Smaka av med örtsalt och ev. mer sambal.
Låt stå kallt till servering.

Jag älskar kalla röror som är så enkla att slänga ihop inför middagen. Den här varianten kommer jag göra många gånger till sommarens grillkvällar. Jag tyckte den blev lite mild i smaken så jag tog lite extra, men smaka av hela tiden så att det blir bra för just din smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *