Snabb leverans

Kommer ni ihåg att jag beställde ”sommardryck” i fredags från Vinvarhuset.se? I dag kom leveransen! Det kallar jag service och snabba ryck. På mindre än en vecka har min beställning av öl och vin tagit sig från Tyskland till norra Sverige och billigt var det.

Jag hade även beställt öl, men den hann jag inte ta kort på innan Leif hade ställt den på kylning.

Först var jag lite orolig att det är olagligt att beställa från Tyskland eller att det tillkommer en massa avgifter mm men det som tillkommer är frakt för det måste man fixa själv för att det ska vara lagligt. Så här säger lagen: 
Det är lagligt som privatperson att köpa vin och annan alkohol på nätet från andra EU länder och låta ett fraktbolag utföra transporten.

Det är inget krångligt att beställa frakt utan det gör man samtidigt som man beställer drycken. När man har gjort sin dryck-beställning och betalat för den skickas man vidare till att beställa frakten och man blir guidad hela tiden vad man ska göra.

Jag hade extra tur i dag när leveransen kom att jag var hemma annars hade jag fått hämta paketet på ”posten” men nu slapp jag även det och fick det levererat in i hallen. Kan det bli smidigare!

4 reaktioner till “Snabb leverans”

  1. Jovisst får du det! Men man är fortfarande skyldig att betala skatt i förskott. Annars riskerar du att få alkoholen förverkad och ändå betala hela skattekalaset. Står tydligt på tullverkets hemsida, tyvärr.

    1. Detta är kopierat från Tullverkets hemsida: "Om försändelsen innehåller varor med ett sammanlagt värde på högst 1 300 kronor – behöver du inte betala någon tull – momsen däremot måste du alltid betala."
      Momsen ingår i priserna men är tydligt utskrivet på fakturan, så det har jag betalat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *