Vinprovning och räkfrossa

Vilken kväll vi hade i går!

Det är såna man lever länge på. Underbart väder med 20 grader även sent på kvällen, trevliga vänner med mycket surr och god mat och dryck, ja det var helt enkelt en perfekt kväll. Jag hade hängt fram filtar på stolarna med de behövde vi aldrig använda trots att vi satt ute långt in på kvällen/natten.

Ett torrt och ett sött

Vi började med en liten vinprovning, där vi åt lite olika saker för att känna hur olika det smakar med olika sorter viner. Vi hade ett sött och ett torrt mousserande vin. Riktigt kul och vilken skillnad det kan vara. I en första anblick tänker man nog mousserande vin som mousserande vin. Men så är det verkligen inte. Även amatörer som vi kände stor skillnad.

Vi skrev ner våra åsikter och tankar kring vinerna, när jag har sammanfattat dem kommer det i ett speciellt inlägg.

Redo för vinprovning

När vinprovningen var avklarad dukade jag fram räkor med tillbehör och vi fortsatte sitta ute i den varma kvällen. Räkor är så perfekt mat att bjuda på – lätt att förbereda och man sitter länge och plockar, rensar o äter.

Efter ett tag fick vi tyvärr besök av getingar som nu verkar ha hittat hit. Usch jag hatar verkligen envisa, småtrötta och närgångna getingar som man är rädd ska flyga in i munnen när man tar en tugga mat. Men när vi dukade bort maten försvann även getingarna, tack o lov.

Här ser man en geting som har lyckats få med sig lite (vit) mat som den sitter o mumsar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *