Potatistimbaler

Då har jag loggat ut från kommunen för sista gången. På måndag är dags för nya äventyr inom landstinget istället. Det känns spännande, motiverande, utmanande och otroligt roligt. Hoppas jag tycker det även om några månader 🙂 Men innan måndag är det dags för skolstart, avtackning och Stockholmdagar så jag har inte hunnit bli nervös än. Men på söndagkväll lär det nog kännas i magen.

I söndags vid vår bröllopsdagsmiddag gjorde jag potatishjärtan till köttet, en snygg detalj på tallriken.

Potatistimbaler
8 medelstora potatisar
gräslök
persilja
salt
svartpeppar
1 msk rapsolja

Skala och koka potatisarna. Låt svalna.
Riv potatisen grovt på rivjärn.
Blanda potatisen med färska örter, salt, svartpeppar och olja.
Lägg pepparkaksformar på en plåt (smord eller med bakplåtspapper).
Fyll formarna med potatisblandningen. Pressa ordentligt.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Lossa försiktigt formen från potatistimbalen. 

Det är var otroligt gott och så vackert sätt att servera potatis på. Eftersom jag älskar färska örter tog jag ganska mycket. Men blanda ner lite, smaka av och blanda ev. i mer så blir det perfekt även för dig. Tänk på att både formen och potatisen är jättevarm när du ska lossa formarna.

Till Leif gjorde jag en potatis-älg nu när älgjakten närmar sig.
Hjärtan och stjärnor – mina favoritformer
Alla formar är fyllda, nu är det dags för ugnen.

En kommentar till “Potatistimbaler”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *