Internationell matmarknad

Nu är den internationella matmarknaden tillbaka i Luleå och efter fjolårets succé är den ännu större i år. Här kan ni läsa om fjolårets marknad. Efter jobbet i går åkte jag och Leif in till stan och köpte med oss tre olika matlådor som vi sen delade och provsmakade hemma. Köerna ringlade sig långa vid de flesta matstånden så man får se till att inte vara alltför hungrig.

Vi hade inte tid att titta och handla så mycket utan vi får åka in nån annan dag för att köpa hem lite parmesanost, parmaskinka, salami och annat gott. Tur att de är kvar i stan till på lördag så vi har många dagar på oss. Bor ni i Luleå eller i dess närhet måste ni ta en sväng in till stan, så värt det!

Av en tillfällighet eller för att kyckling alltid är gott blev det faktiskt tre olika kycklingrätter till middag i går.

Chicken Tikka Masala
Blue Cheese Chicken
Paella med kyckling
Äppel-, körsbär- och nötstrudel

Leif blev lite sugen att prova strudel så han köpte med sig tre olika varianter hem, en med äpple, en med körsbär och en med hasselnötter. Jag smakade en liten bit av äppelvarianten men jag tror att det är mandel och/eller nötter i alla varianter så jag avstår gärna (dessutom saknade jag lite vaniljsås).

2 reaktioner till “Internationell matmarknad”

  1. Jag är så himla sugen på att åka dit (bor i Boden), men vet inte hur jag ska hitta tid! 🙂 Mitt instagramflöde översvämmas av bilder på godis, mat och goda ostar, blir ju hungrig dygnet runt, haha 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *