Ute i god tid

Vilket härligt väder! Vi har jobbat lite i trädgården och känner oss nu ganska redo för hösten. Jag tycker inte att trädgårdsarbete är speciellt kul men det är så skönt när det väl är gjort. Det är dock ingen idé att tvätta fönster för de håller på att gräva upp gatorna i hela området och de tippar all jord och asfalt bakom vårt hus som verkar vara en tillfällig lagringsplats. Och det dammar!

Nu har jag tagit en lunchpaus och njuter av årets godaste macka – drygt tre månader i förväg 🙂 Vad tror ni det är?

Ja, just det en hårdbrödmacka med julskinka och äppelmos. Kan inte bli så mycket godare. När jag rensade frysen inför älgjakten ”hittade” jag en stor skinka i frysen som det var hög tid att tillaga och äta upp.

Den har legat i saltlag i några dagar och sen stekte vi den på låg temperatur i ugnen nästan hela dan igår innan vi till slut griljerade den. Den absolut godaste skinkmackan det är när man tar ut den ur ugnen och den fortfarande är varm. Åh så gott det är. Här hittar du receptet på hur du gör egen skinka från grunden.

Självklart gjorde jag eget äppelmos för det är så enkelt att göra egen och dessutom smakar det äpplen om den. Så är inte alltid fallet med de köpta varianterna. Här hittar du mitt enkla recept på äppelmos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *