Enkelt o gott

När jag igår satt och gjorde veckans matsedel till bloggen såg Ida Fussiligratängen och blev så sugen på den. Sagt och gjort så hamnade den även på vår egna matsedel. För oss passade det bättre att göra den i dag (inte i morgon som i blogg-matsedeln).

Det här är en av Isaks favorit-rätter och det är han som har fixat receptet till oss. Det är en av maträtterna som serveras på skolorna i Luleå och han har alltid tyckt om den så till slut gick han till måltidspersonalen och frågade om receptet. Och det fick han! Tips till er som har barn som tycker om någon speciell rätt i skolan.

Det här är verkligen en enkel gratäng att göra. Man blandar ihop köttfärs, kryddor (mycket curry), grädde, mjölk och ost. Sen blandar man ihop det med pasta, häller i en gratängform, strör över ost och gratinerar i ugnen. Enkelt och gott! Det gillar vi väl? Här hittar ni receptet.
Nu ska jag sätta mig framför Halv åtta hos mig, som jag inte har sett på jättelänge. Hoppas de lagar nå riktigt gott, skulle vara kul med lite ny inspiration så här på måndagskvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *