Honungsglaserade grönsaker

Finns det nå bättre än att sjunka ner i soffan en fredagkväll? Inte mycket, eller hur! 
Nu när huset är städat och lite adventpyntat är det extra mysigt att sitta i soffan och mysa. Imorgon händer mycket roligt – förutom att det är lördag. På kvällen har vi glöggmingel, men innan dess ska vi på öppet hus i gymnasiebyn inför Olivias kommande gymnasieval. Spännande!
Till söndagens rådjursmiddag åt vi detta goda tillbehör. Honungsglaserade grönsaker
3 morötter
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk honung
rapsolja
1 tsk torkad timjan
1 msk soja
svartpeppar

Skala och dela morötterna i mindre bitar.
Skala och klyfta löken.
Skölj och dela paprikorna.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Morötterna tar lite längre tid medan paprikan går väldigt fort.
Lägg tillbaka alla grönsaker i pannan och sänk värmen.
Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.

Det här var ett riktigt gott tillbehör helt i min smak så det kommer jag definitivt göra fler gånger. Jag hade gärna använt broccoli också både för den goda smaken och den gröna färgen. Men eftersom det var Leif vi firade och han inte tycker om broccoli avstod jag – den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *