Juldagsmaten

Har ni haft en lugn och skön juldag? Det har jag! Jag har, precis som jag sa, sovit, vilat, ätit och fikat i dag. Maten är lite godare så här dagen efter när man kan sprida ut ätandet under hela da’n.

Till frukost blev det skinkmacka, ägg och lite lax- och räktårta och sen lyxade jag till det med en lussekatt också.
Lunchen bestod av inlagd sill, västerbottenssill, potatis, janssons frestelse, ägghalva med skagenröra och ett knäckehjärta med cheddarost.
Middagen var revbensspjäll, köttbullar, rödbetssallad, potatis och omelett med sparrisstuvning.

Och till efterrätt blev det lite julgodis.
Egentligen är det så här man ska göra på julafton också. Men det blir nog svårt att få gästerna att stanna hela da’n – från frukost till sen kväll 🙂
Nu har vi bänkat oss i tv-soffan och väntar på att Viva Hate ska börja, SVTs nya dramaserie av Peter Birro om musik och ung, desperat kärlek. En av huvudrollerna har barnens kusin, min brorson. Ska bli så himla kul o spännande, men jag lär väl missa hela handlingen för jag kommer bara att sitta o spana efter Mandus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *