Spagetti Carbonara

Usch vad kallt vi har. Jag fryser konstant! 

Så här mycket brukar jag inte lida av kylan men nu längtar jag bara till lite värme. Kallare än 20 minusgrader är för mycket även för en Norrbottning som jag verkar det som. Jag misstänker att jag har nån förkylning i kroppen för jag är dessutom sååå trött hela tiden, längtar bara till att få gå och lägga mig med en massa täcken och filtar 🙂 Men jag börjar nog med en varm dusch.

Dagens middag önskades av Olivia då detta är en av hennes absoluta favoriter.

Spagetti Carbonara
Spagetti
1-2 pkt bacon
3 ägg
0,5 dl grädde
2-3 dl ost, helst parmesan
2 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
margarin.

Koka spagettin, spara lite av pastavattnet till senare.
Stek bacon i bitar.
Blanda ihop ägg, grädde, ost, salt och peppar.
Smält margarin i en kastrull. Tillsätt äggblandningen. 
Rör ordentligt hela tiden medans det värms annars är det risk att det blir äggröra istället.
När blandningen precis börjar tjockna (även här är det viktigt att inte vänta för länge så det blir äggröra istället) tar du kastrullen från plattan och blandar ner bacon och spagetti.
Är det för tjock konsistens blandar du ner lite av pastavattnet.

Det finns nog lika många recept på Carbonara som det finns på köttfärssås, ingen gör likadant som någon annan. Vi har provat några, men långt ifrån alla, varianter och tillagad på det här sättet tycker vi att Carbonaran blir godast. Hur gör du din?

2 reaktioner till “Spagetti Carbonara”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *