Ekologiska Boira’

Tänkte komma med ett vintips så här början av veckan. Så hinner ni fundera och planera eventuella inköp inför helgen. Själv har jag en liten flaska bubbel på kylning. För några år sedan fick man leta ett bra tag för att hitta goda ekologiska viner på Systembolaget. Men nu kommer nya viner hela tiden, som är både goda och ekologiska. Det gillar vi!

Det senaste röda ekologiska vinet jag har druckit är detta vin som har funnits på flaska ett tag, men som numera även finns på box. Jag (som tycker om genomtänkta detaljer) älskar handtaget på boxen. Så mycket snyggare än det traditionella plastbandet.

Boira’ Organic Sangiovese
Druva
100 % ekologiskt odlade Sangiovesedruvor från italienska Marche. 
Tillverkning
Druvorna har skördats varsamt och sedan jäst i temperaturkontrollerade tankar för att bevara den härliga frukten. Därefter har vinet lagrats i fyra månader på ekfat. 
Doft
Boira’ bjuder på en rik, bärig och ungdomlig doft med inslag av mogna körsbär, fat och örter. 
Smak
Smaken är bärig, lätt aromatisk med inslag av mörka körsbär och örter. 
Passar till
Vinet passar perfekt till pasta, smakrika vegetariska rätter och till lamm eller nötkött. Boira’ är också en passande middagspresent till den som värnar om natur och miljö. 

Nu har jag kommit med två vintips till er i januari. Förutom detta Boira’ även Caravan Durif. Har ni något bra vintips till mig? Så kan ni gärna skriva en kommentar här, på Facebook eller på Instagram (@matro_sara), eller så kan ni mejla mig (mejladressen finns uppe till höger). Det finns så mycket vin, men alla är inte goda. Så ge mig era bästa tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *