Lasagnemiddag

Veckan är igång och kylan är tillbaka, brrr. 
Fast egentligen är det ju inte så jättekallt det är bara jag som är bortskämd med att det inte är kallare än minus 10 så ofta numera. Jag är så ovan att termometern visar tvåsiffrigt så jag börjar frysa bara jag ser temperaturen.

Dagens middag var en god och krämig men stark lasagne. Jag tror Leif tappade chilipepparburken i köttfärssåsen igår 🙂 Men den var god trots det och det var så skönt att sätta sig o äta precis när jag kom innanför dörren. Eftersom jag inte var så jättesen hem från jobbet i dag så satt övriga familjen kvar dessutom.
Igår gjorde vi:
En stor sats köttfärssås.
Kokade bechamelsås på 1 liter mjölk.
Varvade lasagneplattor, köttfärssås och bechamelsås i en ugnsform.
Strödde på riven ost.
Satte folie över formen och ställde in formen i kylskåpet.
Idag:
Tillagade vi lasagnen i 200 grader i ca 45 minuter (det var en stor sats lasagne)
Sen åt vi en krämig lasagne tillsammans med råkostsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *