Söndag i köket

Lite matförberedelser inför nästa vecka hann vi med trots att vi gjorde 
en del roligare, oplanerade, saker i dag också.
Jag började med att göra den goda och enkla råkostsalladen med en massa basilika i. Den klarar sig en vecka i kylskåp så det är perfekt att göra en stor sats och sen ta fram en lagom skål till varje måltid. Isak har börjat älska pizzasallad så jag hoppas jag kan lura honom att det här är en variant på det.
Fläskpannkaka är inplanerad till veckan och till det vill man ha lingonsylt och det hade vi inte mycket kvar av. Så självklart kokade jag en omgång sylt i dag också. Så skönt att ha frysen full med lingon för det finns inte mycket som är enklare att göra en lingonsylt och den hemmagjorda är ju så mycket godare än den köpta.
Imorgon blir det lasagne till middag. Och gissa vad?! Vi förberedde den redan idag 🙂 Så behöver vi bara ställa in den i ugnen ungefär en halvtimme imorgon när vi kommer hem trötta och hungriga. 
Förutom allt matfix inför kommande vecka ordnade vi också dagens middag som blev 
stekt rödspätta, krossad potatis och röd pestosås.
Men nu är det tv, soffa och te som gäller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *