Potatishjärtan

Dessa smarriga potatistimbaler har jag gjort tidigare några gånger och visat på bloggen, t.ex. här. Men nu har jag förenklat dem och lägger därför upp det förenklade receptet.

På Alla-hjärtans-dag ska man frossa i hjärtan. Så självklart fick potatistimbalerna form av hjärtan.

Potatistimbaler
8 medelstora potatisar
gräslök, persilja och/eller basilika
salt
svartpeppar
1 msk rapsolja

Skala och koka potatisarna. Låt svalna.
Riv potatisen grovt på rivjärn.
Blanda potatisen med färska örter, salt, svartpeppar och olja.
Platta ut potatisen på en plåt.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Använd pepparkaksformar för att ta ut fina figurer.
Lyft över till faten med en stekspade.

Det var jätteenkelt att ta ut formar från potatisplattan. Jag var lite rädd att de skulle falla sönder, men de höll ihop utan problem. När vi hade pepparkaksformar med potatisen i ugnen var det jättevarmt och ganska krångligt att få lös potatistimbalerna. Så i fortsättningen kommer jag använda mig av det här sättet. För jag kommer definitivt göra dessa igen för jag älskar smaken av örtkryddor och potatis.

Denna potatisrätt går att förbereda. Sånt gillar jag! Redan på förmidda’n kan man koka och riva potatisen och blanda ihop med kryddorna. Förvara sen detta i kylskåpet tills det närmar sig matdags. Tidigare har jag använt gräslök och persilja, men den här gången använde jag mig av favorit-kryddan Basilika och självklart blev det hur gott som helst även den här gången.

Enkla att lyfta över från plåten till tallriken.
Platta ut på plåt, värm i ugnen…
…ta ut fina figurer med pepparkaksformar.

Ni som följer mig på instagram (@matro_sara) såg tidigare i dag vilken fin energi-bricka vi hade på bordet i vårt konferensrum. En hel dag med möten då behövs det energi-påfyllning för att orka vara effektiv och kreativ även när klockan har passerat fyra. Undra vad vi ska hitta på för smarrigt och nyttigt till morgondagens möten?

Och ni har väl inte glömt att i morgon är det FREDAG!

Potatishjärtan är goda till en god köttbit och sås.

2 reaktioner till “Potatishjärtan”

    1. Nu har jag uppdaterat inlägget med ett till kort där jag visar hela middagen. Kött och sås blir jättegott till dessa potatishjärtan. Men jag kan tänka mig att det är gott med ugnsstekt lax och en örtsås också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *