Fredag i Kåbdalis

I torsdagskväll åkte vi till Kåbdalis, populär skidort i Norr, för en helg med Astma- och Allergiföreningen i Luleå. Det är tredje året i rad vi arrangerar detta populära familjeläger för familjer med barn som har astma och/eller allergier.

Medan min familj åkte slalom roade jag mig med att packa goodie bags hela fredagförmiddagen. Älskar att bjuda våra medlemmar på fina, allergivänliga produkter och blir så glad åt alla företag som vill vara med. Det blev tunga goodie bags så jag fick rejäl motion med både styrke- och konditionsträning när alla välfyllda påsar skulle bäras upp för två branta trappor. Mer om alla fina produkter kommer i ett eget inlägg.

På kvällen var det sen dags för vårt traditionella fredagsmys där vi förutom att dela ut goodie bags även bjöd på ”Fika för alla” då allt fika är mjölk-, ägg-, nöt- och glutenfritt. Fikat vi bjöd på var chokladbollar och hallonpaj med Oatlys vaniljsås.

Vi fick även möjlighet att bjuda på Oatlys nya iKaffe, en ny sorts havremjölk som passar perfekt till kaffe o te och även går att vispa. Jag provsmakade den och tyckte inte att den smakade lika mycket havre som den vanliga havremjölken och för mig som är van med vanlig mjölk är det positivt. Glömde tyvärr att be mina barn smaka på den för att kolla vad de tycker, de som dricker den vanliga havremjölken nästan dagligen. Lite roligt att även Ida som aldrig har varit mjölkallergiker föredrar havremjölk framför vanlig mjölk. Smaktest kommer snart och då ska jag även prova vispa iKaffe.

I år fick vi fika med stil tack vare Dunis fina äppelserie by Graziela, ett designsamarbete mellan Duni och Graziela Preisler. Dessa fina servetter, muggar och tallrikar är så snygga och skulle passa perfekt på alla sommarkalas som vi har framför oss.

Under kvällen fanns det även fiskdamm till alla barn med Goody Good Stuffs allergivänliga godispåsar. Ett populärt lotteri hann vi också med och även i år var det välfyllt vinstbord med några riktigt bra storvinster och även många småvinster. Vi hade alltså både kvalitet och kvantitet. 
Bland vinsterna fanns en stor korg med ägg- och mjölkfria produkter från Plamil, en fruktkorg med mjölkfri ost från Ica Sörbyhallen, korv från Nordchark, chips, ficklampor, fotboll, stekpanna, raggsockar, målarböcker, kylbagar, reflexer, kaffe, leksaker, sittunderlag, handdukar och en massa annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *