Stockholm i bilder

God morgon på er, här har jag smugit upp och satt mig i soffan med datorn. De övriga sover så det är ovanligt tyst i huset, inte ofta det är så här tyst. Ska koka mig en kopp te och gå igenom mejl-inkorgen som har växt medan jag har varit borta. Men först tänkte jag dela med mig av lite bilder från Stockholm och börjar med den finaste.

Alltså, körsbärsträden i Kungsträdgården är magiskt vackra. Jag är så lycklig att jag har fått se detta rosa underbara sken två år i rad.

Det var två dagar fulla med möte, mat, fika…och taxiåkande. Hotellet var överbokat när vi kom fram så vi bokades om till ett annat hotell på andra sidan stan och i gengäld fick vi betald taxi till och från konferenslokalen varje dag. Men att åka bil/taxi i Stockholm vid 8 och 17 är inte smidigt och snabbt. Det hade nog gått snabbare med tunnelbana. Istället för Amaranten på Kungsholmen blev det nu Clarion Stockholm på Ringvägen vid Skanstull. Fick dock se en av mina favoirtvyer i Stockholm, när man står på Götgatan och tittar över bron och ser Globen som en stor boll på andra sidan.

Bilden tagen genom fönstret på hotellet.
Jag är glad att slippa de bilköerna när jag pendlar fyra mil varje morgon och kväll.

Onsdagmorgon började med energy shots innan en god hotellfrukost intogs. En hotellfrukost som innehöll allt det viktiga – te, juice, olika sorters bröd o pålägg, frukt o grönsaker, äggröra och pannkakor. Hur lyxigt är det inte med pannkakor till frukost.

Den gula energy shots innehöll apelsin, citron och ingefära (de hade dock kunnat öka på mängden av den goda och nyttiga ingefäran). Den vita var vaniljyogurt, äpple och kanel.

Jag hann med lite viktig shopping på onsdagen, när jag struntade i att åka till hotellet för att fixa till mig inför kvällen middag. Istället tog jag tunnelbanan direkt in till sta’n och slapp därmed en timme i taxi tillbaka till hotellet. Det var visst nån olycka så den taxiresan tog extra lång tid.

Middagen var planerad till Victoria i Kungsträdgården och det passade mig perfekt för då skulle jag både hinna se körsbärsträden och handla mitt favoritte på Nk. NKs Chai-te är så mycket godare än det som finns att köpa i Luleå, så jag får alltid beställa av kompisar som ska till Sthlm men nu lyckades jag fixa inköpet själv. 6 hg köpte jag så det lär räcka ett tag i alla fall, men inte så länge som många kan tro. Mitt favorit-örtsalt går inte heller att köpa i Luleå så det passade jag också på att köpa en extra burk av. Dessutom lyckades jag fynda två ljuslyktor och ett glasfat för halva reapriset. Lite lagom shopping för en resa där det egentligen inte fanns tid för shopping.

Såg till att hinna med lite shopping trots ett fullspäckat program – Chai-te, örtsalt, glasfat och ljuslyktor.

Middag blev Vickans räkmacka med så mycket räkor så inte ens jag lyckades äta upp alla. Tyvärr var det mest bara räkor, hade inte skadat med lite dressing, örtolja eller liknande för nu blev den rätt smaklös. Skippade efterrätten och valde istället att avsluta kvällen med en kopp chai-te från Wayne’s.

Efter två intensiva dagar åkte vi hem och självklart köpte jag en färskpressad god juice från Joe & the Juice på Arlanda innan det var dags att stiga på planet hem till familjen och Luleå.

Immunity – röd grapefrukt, passionsfrukt och äpple

Oj, vad långt det här inlägget blev. Nu är jag riktigt hungrig och det är hög tid att duka fram en lördagsfrukost. Mejlen får vänta ett tag till.
Vi hörs senare med ett recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *