Jordgubbstips

Har ni haft en bra lördag? Det har jag!
Efter en mulen och grå morgon sprack det upp och blev en riktigt fin dag där vi hann med både fika och middag utomhus i solen. Till middag blev det grillat förstås, en av de sakerna Leif saknade mest när vi var utomlands 🙂 Han trivs som bäst vid grillen med en öl i handen.
Kvantum hade riktigt billiga jordgubbar i dag, så jag köpte med mig några liter av detta goda sommarbär så att vi kan frossa. Till efterrätt blev det jordgubbar och glass (som ni redan sett på instagram @matro_sara) och jag har en laddning jordgubbssylt på gång. Men vad ska jag göra av resten? Har ni några bra tips vad man ska göra med jordgubbar? Jag funderar på att göra både chutney och sirap i morgon. Nån som har provat det redan?
En skål full med jordgubbar till efterrätt
Jordgubbsbitar som ska bli sylt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *