Nötfri skola

Jag har precis kommit hem från jobbet och nu blir det vab med Ida resten av da’n. Det var skönt att hinna jobba undan lite på förmiddan, som jag kunde göra tack vare hjälpsamma föräldrar och hjälpsam dotter. Olivia hade sovmorgon så Ida var med henne en stund först och jag kunde cykla iväg före sju, och sen har hon varit ett par timmar med mormor o morfar. Perfekt lösning!

Den här allergilappen visade Olivia till mig igår, den sitter på alla korridordörrar på hennes nya skola. Jag blir så glad när jag ser att de tänker på allergiker, jag hoppas alla visar den hänsyn som de ber om. Alla skolor (inklusive personalrum) i Luleå kommun ska vara helt nötfria dygnet runt, det står i det konstpolitiska programmet som alla skolor måste följa. Men tyvärr är det alltför många som inte har koll på det så det är bra med lite extra kom-ihåg-lappar.

I våras var det en vikarie på Idas skola som kom gående i korridoren med en näve nötter, men då reagerade många av Idas kompisar och sa åt honom. Känns tryggt att 7-8-åringar har stenkoll på vad som gäller och att de även säger till de vuxna (som förhoppningsvis inte gör om samma misstag).

En kommentar till “Nötfri skola”

  1. På mitt jobb är bottenvåningen helt parfymfri och då dem inte får ha parfym där blir hela huset fritt. Det följs ovanligt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *