Stolt mamma

Som mamma är man alltid lite småstolt över sina barn. De är söta, de är snälla, de är duktiga i skolan, de är duktiga i idrott, de är hjälpsamma osv. Men i dag är jag en extra stolt mamma för i dag har Olivia visat den absolut finaste egenskapen som en människa kan visa: 
MEDMÄNSKLIGHET.

Det är många flyktingar som passerar Luleå just nu på sin flykt undan krig. Flera hundra personer per dag kommer med tåg från södra Sverige och byter sen till buss för att ta sig vidare till Finland. I Luleå är det då några (ganska många) som hjälper dem med biljetter, sjukvård, vatten, fika, frukt, hygienartiklar och annat de kan behöva under den korta pausen i Luleå och den fortsatta resan.
För Olivia var det självklart att i dag när hon var ledig från skolan hjälpa till på tåg- och buss-stationen. När tåget med en massa flyktingar rullade in på station gick hennes tankar till Auschwitz, där hon var tidigare i år, och det var nära till tårarna. 
All tacksamhet och alla glada miner hon möttes av är värt så mycket och tänk om fler skulle vilja uppleva det. Även imorgonbitti kommer det två tåg och självklart är Olivia på plats även då för att hjälpa de som har lämnat sitt hemland i hopp om att få leva ett liv i fred.

En kommentar till “Stolt mamma”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *