Matsedel v. 48 november 2015

God morgon!

Även i dag tänker jag tillbringa mycket tid i köket, två middagsrätter, småpajer och några kakor står på dagens agenda. Vi får väl se om jag hinner allt jag har tänkt, men jag jobbar på utan stress och hinner det jag hinner. Resten lämnar jag till någon annan dag 🙂 Jag tänker även gå igenom alla 150 kort från tisdagens mat-event på Scandic Luleå, så jag kan visa er hur trevligt vi hade under tiden vi lagade mat och åt en god trerättersmiddag.

Som oftast på söndagar har jag även i dag smugit upp i ett tyst hus, satt mig vid datorn för att komponera ihop en matsedel till er. När jag har publicerat det här inlägget är det dags för dagens första kopp te (en av många 🙂 )

Matsedel v. 48 november 2015
Köttfri måndag
Nu kan man frossa i saffran i en månad framåt och det blir en underbar smak på denna annorlunda, men såå goda paj.
 
Tisdag
Favoritsmakerna röd curry och kokosmjölk i en spännande kombination med korv.
 
Onsdag
Thaichililax och pressad potatis
Den sötstarka thaichilisåsen som vi oftast använder till kyckling passar perfekt även till lax.
 
Torsdag
Lättlagat där man enkelt förstärker svampsmaken med hjälp av kantarellost.
 
Mysfredag
Variera fredagstacon med en gratäng med en massa gott i.
 
Veckans godsak
Inför första advent passar denna underbart goda kladdkaka med saffranssmak och den vackra lingongrädden är ett måste till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *