Hallonbellini

Har ni fredagsdrinken klar till i morgon? Här kommer ett supergott tips annars! Hallon och mousserande vin – ett vinnande koncept.

Hallonbellini

5 dl hallon (blir ca 2,5 dl hallonsaft)
5 tsk florsocker
Prosecco eller annat vitt mousserande vin

Pressa ur hallonen i en sil för att bara få saften.
Rör ner florsocker och rör tills det löst sig.
Ställ kallt tills det är dags att servera.
Häll hallonsås i ett glas fyll på med vin.
Proportionerna ska vara ca 1/3 hallonsås och 2/3 mousserande vin.
Garnera ev. med några frysta hallon.

Både hallon och mousserande vin är gott var för sig. Gissa då hur gott det är tillsammans! Det här är en favoritdrink för mig – så fräsch och så god. Dessutom går den att förbereda om man ska bjuda många för hallonsåsen/saften kan man fixa några dagar i förväg och ha i kylskåp. Strax innan gästerna kommer häller man hallonsåsen/saften i glasen och sen när gästerna är på plats fyller man på med det mousserande vinet.

Åh vilken dag! Först en arbetsdag full med möten och sen blev det full fart från det jag stämplade ut tills nu när jag sjönk ner i soffan med datorn. Skrapa bilrutor, hämta Oliva, hämta Ida, dammsuga, skura golv (snickare har varit här), laga middag, diska, shoppa kläder med tjejerna, släppte av dem på sporthallsinvigning, hem o diska, hämta tjejerna, tvätta, förbereda inför morgondagen. Puuuh. Nu ska jag njuta av en kopp te och varva ner lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *