Mandelmassatårta – glutenfri

Äntligen fredag! 
Efter denna hektiska vecka med mycket att göra både på jobbet och hemma känns det otroligt skönt att det snart är helg. So lovely och så efterlängtat. Något annat som är efterlängtat är påsken med lite extraledigt. Bara en vecka kvar! Gissa om jag ska sova 🙂 Men nu kör vi denna helg först!
Som efterrätt på min systers kalas hade vi mandeltårta med chokladkräm och även denna mandelmassatårta med grädde och bär. Två olika tårtor med ägg och mandelmassa men som smakar helt olika. Båda är helt glutenfria, tips, tips!

Mandelmassatårta – glutenfri

400 g mandelmassa
4 ägg

Riv mandelmassan grovt direkt ner i en skål.
Vispa ner äggen ett i sänder och vispa tills smeten blir jämn och pösig.
Häll smeten i en smord och bröad rund form.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175°.
Garnera med spritsad grädde och frukt eller bär eller servera på sidan om.

Det här är en av mina favorittårtor och den är lika god med hallon, som här, eller med hjortron. Persikohalvor är också riktig gott till och blir då en perfekt påsktårta. Kanske ett tips till er, för det är ju faktiskt bara en vecka kvar till påsk. Har ni påskmenyn klar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *