En lugn kväll

Det verkar bli en lugn hemmakväll för hela familjen, en trött familj. Idas övernattningskompisar gjorde att både hon och vi har sovit för få timmar i natt och Isak sov hos en kompis och de verkar också ha sovit för få timmar. Sen har han dessutom haft fotbollsträning i över fyra timmar i dag.

I dag har jag äntligen bakat igen, som jag har längtat. Eftersom jag har skurit ner på socker så har jag ju inte bakat heller, men nu kunde jag inte hålla mig längre. Men för att inte frestas för mycket bakade jag kaffekakor, dvs kakor som smakar kaffe. Kaffe som jag inte tycker om. Smart, va?

När jag ändå var i gång med bakandet var jag tvungen att baka en mjuk kaka också och då föll valet på en hjortronsockerkaka och den var jag tvungen att prova en liten liten bit av och den var himmelskt god. Men en bit får räcka!

Men så himla kul det var att baka! Längtar tills jag får baka igen. Just nu är jag sugen att baka allt möjligt – surdegsbröd, limpor, bullar, kladdkakor, cheesecake och en massa annat 🙂

Dagens grillmiddag bestod av fläskfilé, zucchini och majs, till det åt vi ugnsrostade gulbetor, sötpotatis, potatis och morötter. Dessutom blandade jag ihop blandsallad, gurka, tomat och avokado och kryddade med örtsalt och droppade över färskpressad citron. Har ni provat det? Det blir så fräscht och gott, framför allt till avokadon.

Nu ska jag ta en kopp te och försöka hålla mig vaken lite längre, men risken är stor att jag slumrar till när jag väl sjunker ner i soffan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *