AW @ BBB

Nu har jag precis kommit hem från en härlig After Work med jobbarkompisarna. Sommarvärmen och solen gjorde att vi kände att vi måste ta en AW på BBB, (Bistro Bar Brygga) en restaurang/krog vid kajen i Luleås Norra hamn med härlig utsikt över vattnet och mot mitt älskade Mjölkudden.

Vi hängde på låset när BBB öppnade och jag beställde genast in deras underbart goda Frozen Strawberry Daiquiri. Sommar i ett glas! Fast jag tror att de glömde tillsätta rom.

Kvällen fortsatte med en god fisk- och skaldjursgryta, vitlöksbröd och aioli tillsammans med ett glas rödvin. Alltså, vitlöksbröd med aioli kan vara bland det godaste som finns.

När den unge servitören kom in med brickan full med våra vinglas så råkade han luta brickan lite för mycket så ett glas ramlade och slog omkull de andra glasen. Stackarn! Hon som satt närmast fick rödvin över hela sin vita väska som numera är rosa 🙂 Men de var snabbt framme och sa att de skulle ersätta den. Bra jobbat! Lite senare kom de även och sa att de bjöd oss alla på efterrätt. Ännu bättre jobbat! Precis så ska en restaurang agera, mycket Good will tjänade de ihop där. En olycka händer så lätt..

Till efterrätt valde jag en choklad-triologi, serverad i ett glas. I botten en pannacotta, sen en kula glass och en bit brownie, toppad med grädde och jordgubbe. Trippelchoklad lät ju hur bra som helst, men jag blev lite besviken framför allt för Brownien var så torr. Det där kan jag göra bättre själv! Jag skulle nog även valt att servera det i tre olika små skålar/glas som står på en bricka.

En kommentar till “AW @ BBB”

  1. Samma med vinglas hände för oss en gång. Men med vitt vin o jag hann kasta mig åt sidan o väskan tog inge stryk. Tjej vid bordet bredvid fick röda över hela sin rygg. Där fick hon ersättning för kemtvätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *