Kalkonmiddag

Hur börjar man detta blogginlägg som är mitt första efter det hemska attentatet på Drottninggatan i Stockholm där flera personer dog och ännu fler blev skadade både fysiskt och psykiskt efter att ha sett och hört så mycket hemskt.

Men livet måste gå vidare, förhoppningsvis med mer empati och medmänsklighet mellan olika människor. Vi hade planerat en kalkonmiddag med vänner och självklart genomförde vi den som planerat och självklart handlade många samtal om det som hänt i Stockholm. Men att prata, spekulera och försöka förstå är ett sätt att bearbeta det hemska.

Kalkonmiddag 

rabarbervaniljdrink

kalkon
kycklinglår
gräddsås
gelé
potatis
vitkålsgratäng
broccoli
sallad
vitlöksbröd 

bellinifloat


ostbricka
chokladpavlova
grädde
bär
glass

Våra frysar är proppfulla och när jag kom på att vi hade kvar en kalkon i frysen sedan i höstas var jag snabb att bjuda in till middag för att bli av med denna klump som tog upp en stor del av frysen. Kalkonen var i ugnen ca 4 timmar och jag öste den 2-3 gånger per timme men krångligare än så är det inte att göra kalkon och sen har man mat som räcker till många.

Jag tänkte fortsätta mitt frysrensar-projekt med att göra en veckomatsedel där vi bara använder mat från frysen. Få se om jag lyckas. Det borde jag göra för jag vet att vi har massa olika kött, kyckling, räkor och fisk och även olika sorters grönsaker och bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *