Korvstroganoff

Isak önskade korvstroganoff för ett tag sedan och jag var inte se’n att uppfylla hans önskan. Korv stroganoff är faktiskt en av mina vardagsfavoriter men som vi äter alldeles för sällan för tjejerna är inte speciellt förtjusta i det. Hur kan man inte tycka om korvstroganoff?

Det vanliga är väl att äta ris som tillbehör men ugnsstekt blomkål var minst lika gott, jag tror faktiskt att det var snäppet godare till och med.

Korvstroganoff

falukorv
gul lök
tomatpuré
vatten
grädde
salt o peppar

Skär korven i strimlor, finhacka löken.
Stek löken och korven.
Tillsätt en rejäl klick tomatpuré.
Tillsätt lite vatten och låt koka ett tag.
Tillsätt grädde och koka till lagom konsistens.
Smaka av med salt o peppar.

Mums! Så gott det var. Hur gör ni er korvstroganoff? Det finns en hel massa recept och alla gör på sitt sätt, så här gjorde jag den här gången och oftast gör jag ungefär så här.

***********************

Nu ska jag dra fram bakgrejer och baka lite matbröd på begäran från Ida. Innan jag bestämmer vad jag ska baka måste jag kolla mjöl-, kross- och fröförrådet och se vad vi har för sorter som måste användas upp.

Hörs senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *