Trippelbak

Efter en halvdags jobb och se’n lite vila satte jag igång att baka och av bara farten blev det tre olika sorter. Som på den gamla goda tiden ? Känns som det var jättelänge sedan jag bakade flera sorter på en o samma dag. Men i dag var det dags igen och nu är jag så sugen att fortsätta bakandet i morgon. Eftersom jag bakar så sällan numera har jag sååå många recept jag vill prova nu när jag väl bakar.

Lättbakat långpannebröd.

Dagens bakande började med ett långpannebröd med havregryn, rågsikt och linfrön. Gissa om jag var populär här hemma när det fanns nybakat bröd att äta med smör (som smälter) och ost. Såå gott!

På måndag ska Ida provoceras mot mandel, dvs hon ska äta mandel för att se om och hur hon reagerar. Jag kan inte äta rå mandel men när den är tillagad är det inga problem så därför vill jag att Ida ska testas mot mandel i bakverk istället för bara ren mandel. För OM det börjar klia för henne när hon äter mandel. Vad betyder det då? Måste hon helt undvika mandel, eller? Egentligen är det intressanta om hon kan äta mandel i bakverk, mat osv. Så därför bakade jag muffins med mandelmassa i dag och tänker även baka bondkakor med hackad mandel för att ta med till sjukhuset. Se’n får vi se hur provokationen går till, om Ida får äta kakor eller ren mandel.

Mazarinmuffins med mandelmassa.
Biscotti-längder på väg in i ugn.

När jag ändå var i gång med bakandet så bakade jag en omgång chokladbiscotti. En bra gå-bort-present istället för blommor tänkte jag. Få se om de blev tillräckligt goda för att våga ge bort. Just nu står de o torkar i ugnen och får så göra till i morgon. Så provsmakning blir först i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *