Fylld potatis

I morgon har vi fest hela dagen och jag längtar! 
Vi börjar med Idas skolavslutning, sen blir det en snabblunch innan det är dags för Isaks skolavslutning och hans absolut sista dag i grundskolan. Det är stort att gå ut nian så självklart har vi planerat en examensfest på kvällen.
I morgon tänker vi bjuda på grillat och något enkelt potatistillbehör. De blir inte dessa supergoda fyllda potatisar utan vi väljer något mindre pyssligt.

Fylld bakpotatis

stora potatisar eller bakpotatisar 1-2 st/person (beroende på storlek)
grädde
basilika
persilja
salt
svartpeppar
riven smakrik ost

Baka potatisarna i 225 grader i 40-60 minuter beroende på storlek.
Låt svalna något.
Skär av toppen och gröp ur innehållet och lägg det i en skål.
Blanda i grädde, kryddor och ost med potatisen och mosa ihop lite.
Fyll skalen med potatisröran.
Strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter tills osten fått färg.
Dessa potatisar är verkligen supergoda och festliga. Jag tycker det är vackrare att ställa fram dessa potatisar på ett vackert fat istället för den mer vanliga potatisgratängformen.
Det bästa av allt – de går att förbereda. Det är ju ingen större hemlighet att jag älskar att förbereda saker eftersom jag skriver om det jämt. Potatisarna kan man baka på morgonen och sen går det fort att göra resten. Men det kan hända att man behöver värma på potatisfyllningen lite innan man fyller skalen annars riskerar man att de inte hinner bli varma innan osten har blivit för mörk.
Kommer ni ihåg sommarlovskänslan?
Skolavslutningsdagen var en underbar dag, man fick sommarlov och hade en lång härlig sommar framför sig. Mitt minne sviker nog en aning för som jag kommer ihåg det så sken solen varenda skolavslutning. Och jag kommer knappt ihåg en enda regnig sommarlovsdag överhuvudtaget, det var sol och bad hela dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *