Pestolaxpasta

Nu är det slut på ledigheten och slut på att äta allt. 

I dag har jag börjat med lchf igen och det känns så skönt och jag är riktigt laddad. Det blev lite väl mycket av allt det goda i jul och i går passade jag på att äta en massa som jag nu vet att jag inte kommer äta på ett tag. Jag åt både lussekatt, choklad och faktiskt en semla också och till middag åt jag pasta. Se’n mådde jag som jag förtjänade också. Men nu är det lågkolhydratkost som gäller ett långt tag framöver.

När jag passade på att äta pasta såg jag till att äta en riktigt god pasta åtminstone.

Pestolaxpasta

4 laxfiléer
5 hg nykokt pasta (spara lite pastavatten)
1 rödlök
3-4 msk röd pesto
0,5 dl crème fraiche
2 dl grädde
Salt o Peppar
babyspenat
körsbärstomater
Salta och peppra laxen, ugnsstek den sedan i ca 20 min i 200 grader.
Strimla rödlöken och stek den på låg värme så att den blir mjuk men inte tar färg.
Blanda i pesto, crème fraiche och grädde. Koka ihop några minuter.
Blanda ner den nykokta pastan, babyspenat och körsbärstomater.
Skär den stekta laxen i stora bitar och blanda försiktigt ner med det övriga.
Vill du ha det krämigare kan du tillsätta lite av pastavattnet.
Smaka av med salt o peppar och ev. med mer pesto.
Yummi så gott! Det här var så himla gott så nu har jag redan börjat fundera på en lågkolhydrat-variant så att jag kan äta det snart igen.

Som vanlig använder jag Icas röda pesto som är helt nötfri och underbart god. Hoppas de aldrig gör om receptet på den.

Då var jag igång med jobbet igen efter min härliga ledighet och det blev en tidig morgon, jag stämplade in redan före halv sju. När jag inte behöver se till att Ida tar sig till skolan så tycker jag att det är lika bra att vara tidigt på jobbet och på så sätt även kunna sluta tidigare. Idag stämplade jag ut redan 15.30 och får på så sätt en lång kväll eftersom vi hinner både äta och städa bort midda’n före 18.

Barnen är lediga från skolan imorgon också, så då lär det bli en till tidig morgon för mig. På onsdag däremot är vi tillbaka i de vanliga rutinerna med skola och jobb från 8-tiden istället.

Den tidiga morgonen känns dock av nu och jag tror jag ska gå o slumra lite i soffan!

2 reaktioner till “Pestolaxpasta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *