Fylld frukostkorv

Här kommer receptet på en gammal klassiker som jag och Leif åt ganska ofta innan vi fick mjölkallergiska barn. En av hans paradrätter back in the days ? Nu är inte barnen mjölkallergiska något mer och när vi hittade billig frukostkorv kom jag ihåg det här gamla enkla receptet.

Fylld frukostkorv

6 frukostkorvar
2,5 dl grädde
2-3 msk bostongurka
0,5 dl chilisås eller ketchup
gul hackad lök

Gör en skåra i varje frukoskorv, skär inte helt igenom men böj ut dem något.
Lägg i en ugnsform
Vispa grädden, blanda ner bostongurka, chilisås och lök. 
Fyll blandningen i skårorna eller gör det enklare och häll det över korvarna.
Ställ in i ugnen på ca 200 grader i ca 15 min.
Servera till potatismos och sallad.
Helst hade jag inte velat skriva in några mått för det är så individuellt vilka proportioner man vill ha. Jag älskar bostongurka medan barnen tyckte att det förstörde hela maträtten t.ex.
Vi gjorde den enklare varianten och hällde grädden över korvarna
istället för att pyssla på med att sätta lite fyllning i varje korv.
Funderar på om jag ska orka ta mig iväg till affären och fylla upp kyl och skafferi litegrann. Framför allt grönasakslådan är alldeles tom då jag tog sista salladsbiten, gurkbiten och tomaten till middagens sallad. Sorglig syn. Men det kändes alldeles för jobbigt, så jag blir nog kvar hemma och skjuter upp problemet med tom grönsakslåda till i morgon.

2 reaktioner till “Fylld frukostkorv”

  1. Hej! En klassiker under min uppväxt som vi sedan gjort någon enstaka gång. Vi skär ur en liten trekantsbit ur varje korv som blir själva skåran till fyllningen – hackad lök. De små korvbitarna får också plats i formen. Vi har inte bostongurka i gräddblandningen men det kanske är gott. Nu blev jag sugen på att testa detta. Tack för mattips!

    1. Smart att ta ut en trekant för fyllningen. Vi hittade mer frukostkorv på affären kanonbilligt, så det blir kanske en ny omgång av detta eller så kokar jag den bara och äter till potatis och vitsås. Så åt vi frukostkorv hemma hos mig när jag var liten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *