Idas 3-rättersmiddag

Ida som missade vårt firande i lördags ville att vi skulle ha en ny trerättersmiddag i söndags, där hon skulle försöka fixa det mesta. Mer firande tackar man ju inte nej till. Jag älskar att fira saker ?

Idas 3-rättersmiddag

VitlöksbrödVitlöksbröd kan vara en av de godaste förrätterna. I förhållande till arbetsinsats så är det nog den godaste och perfekt för barn som vill laga mat. Det här klarar de helt själva från tidig ålder. Tack vare lågkolhydratbröd kunde även jag njuta av vitlöksbröd.


PlanksteksvariantStekt biff, sparris och champinjoner, serverad med balsamicosås, bearnaisesås och blomkålsmos eller potatismosgratäng.

Ida ville absolut ha kött och potatismos till middag, förmodligen för att hon hade sett våra plankstekar. Jag gjorde potatismosgratäng med en massa Västerbottensost för att det skulle bli lite roligare än ”bara” potatismos. Här fick Ida ganska mycket hjälp.

Glass eller chokladmousse med jordgubbar och hallonJag åt av chokladmoussen från i lördags medan de övriga åt ischokladglass, serverat med jordgubbshjärtan och hallonsås. Efterrätten ordnade Ida helt själv, från att göra fina glasskulor till att skära ut hjärtan av jordgubbar.

Här är Idas egna tallrik, hon har även tagit kortet själv.
En hel del tillbehör blev det – stekta champinjoner och sparris, blomkålsmos och
potatismosgratäng med och utan Västerbottensost.

Isak som missade helgens firande tycker att vi ska äta fler 3-rättersmiddagar med go’mat. Men nu tror jag att vi väntar ett tag…i alla fall till helgen. Nu får vi sikta in oss på att komma på god och snabblagad vardagsmat att laga o äta i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *